APABILA PEMBANGKANG PERTIKAI ROSMAH RASMI KAPAL, MAKA ITU TANDA SAH MEREKA BODOH

Sememangnya sebelum perasmian dan penamaan kapal ronda terbaru Angkatan Peronda Maritim Malaysia (APMM) hari Rabu lepas oleh Perdana Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak dan isteri DS Rosmah Mansor, kami sudah menjangkakan macai pembangkang yang bangang akan menjadikan ini sebagai satu kontroversi.
Ini memandangkan semasa pelancaran kapal peronda APMM berkenaan, DS Rosmah Mansor telah diberi penghormatan untuk merasmikan kapal baru peronda APMM berkenaan yang dinamakan KM Bagan Datuk. Kita memahami macai pembangkang amat benci dengan Perdana Menteri suami isteri. Jadi tidak hairanlah kontroversi sebodoh ini menjadi perhatian mereka.
Sememangnya macai pembangkang yang bangang tidak mempunyai IQ dan pengetahuan am yang luas. Maka sebab itu, mereka kekal sebagai macai pembangkang. Dalam tradisi perkapalan, setiap kapal dilayan seperti wanita. Jadi tidak hairanlah kapal dipanggil dan digelar dengan gelaran ‘she’, ‘her’, ‘mother vessel’ atau ‘sister vessel’ dan menjadi tradisi di kebanyakan negara di dunia, perasmian sesuatu kapal dilakukan oleh wanita.
Buat pengetahuan macai pembangkang yang bangang, CTS berada di dalam majlis berkenaan dari mula hingga akhir. Sebelum perasmian kapal KM Bagan Datuk berkenaan disempurnakan di pentas utama, Perdana Menteri sebelum itu telahpun secara rasminya menamakan dan merasmikan kapal berkenaan di dalam khemah yang disediakan khas. Apa yang dilakukan oleh DS Rosmah Mansor di pentas utama yang terletak di tepi muara sungai hanyalah sebagai satu simbolik.
Kesimpulan – Pemakan dedak macai pembangkang memang baghal dan bodoh untuk mencipta sesuatu fitnah sesuai dengan tahap pemikiran mereka yang rendah. Cuba lagi.
Gambar-gambar perasmian KM Bagan Datuk di pentas utama

Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment