PAKATAN HARAPAN MENYALAK.. . . .SAMAN GIANT?

Kenapa puak-puak Pakatan Harapan begitu tersentak dengan jualan murah ini, Bukankah jualan ini memberi banyak kebaikannya dan manfaatnya kepada rakyat? Bukankah puak -puak ini juga yang berkokok sana sini, melolong, memekak siang malam, subuh petang salahkan kerajaan di bawah pentadbiran Najib kononnya barang naik menyusahkan rakyat, buat demos jalanan .. . . . . Bila dah turun, dia pulak nak saman Giant? Pelik bukan?

Tidak pelik pun dan tidak menjadi satu pekara ganjil pun dalam Pakatan Harapan? Gabungan ini sememangnya pakatan huru hara, kacau bilau dan sudah hilang punca. Tengohlah esok atau lusa mesti minta maaf, u turn dan cari alasan untuk salahkan kerajaan pulak, kalau tak percaya, bet!!!!

Siapa sebenarnya yang melalak, PKR? PAN ? Yang sebebarnya tersepit adalah DAP. DAP menggunakan nama Pakatan Harapan bagi melindungi puak-puak nya yang sekian mencekik darah menaikkan harga sewenang wenangnya bagi mengaut untung berlebihan. Bila ada jualan murah mereka terkedu, mahu tidak mahu mereka nak saman kononnya Bingaman itu jejaskan pendapatan pekedai kecil pulak. Tapi bila pekedai kecil ini menikmati hasil keuntungan berlebihan, DAP diam tersenyum tanda memberi sokongan?

Yang nyata, DAP sekali lagi memperalatkan PH khusunya PKR dan PAN untuk memastikan perjuangan sempit kaum mereka dijunjung jauh sekali memilih untuk perjuangkan kepentingan seluruh rakyat biarpun setiap hari LGE, LKS dan seluruh pemimpin DAP menyalak mengenai kenaikan harga barang?

Kepada Mat Sabu, Rafizi, Wan Azizah beranikah menongkah arah DAP.

INILAH SEBENARNYA WAJAH PAKATAN HARAPAN, pemimpinnya yang hanya tahu berkokok tapi tahi berselerak busuk?
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment